Musik 2022


Du kan boka konserter här:


TidigareJuli


Lördag 4 juni

Old News feat. Elith ’Nulle’ Nykjær


Fredag 13 maj

Emma Denward och Some Band

Emmas passion för jazz och improvisation började med kärleken till Ella Fitzgerald och Sarah Vaughan, som man kan höra på hennes första album med gruppen TWANG!. Där framförde hon helhjärtat några av sina favoritjazzstandards. Med tiden har hon utvecklat sitt eget sätt med improvisation och låtskrivande. Nu sjunger hon mest originalmusik även om hennes hjärta fortfarande slår för skönheten i jazzrepertoaren.

Emma har de senaste åren turnerat och gjort spelningar mestadels i södra Sverige, bland annat på Ystad Sweden Jazz Festival.

Att coacha och vägleda unga människor i deras utveckling mot större musikalisk, och kanske annan, kunskap har alltid varit en stor del av Emmas yrkesliv. Hon upplever att den musikaliska kommunikationen och lärandet kommer från samma kreativa källa.

Emma har undervisat i sång och jazzsång på en av Sveriges mest kända jazzutbildningar, Fridhems folkhögskola, sedan 2004.


Magnus Lindgren – Jazz by Four

Magnus Lindgrens ständiga sökande efter nya musikaliska vägar i kombination med en begåvning utöver det vanliga har givit honom en position i svenskt musikliv som möts med respekt och fascination.

Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma händer.

Magnus Lindgren -By Four-
Med roten i moderna jazzens post-bebop finns influenser från alla världens hörn, vilket avspeglas i Lindgrens kompositioner genom olika decennium som gruppen till största del framför vid sidan av versioner på moderna jazzens arv av låtskatter.En önskan om att groove blandas med såväl extrovert energi som minimalistiskt ödmjukt utmanande samspel och lekfullhet är gruppens motto!