TEATER & OPERA


Tidigare


En härlig föreställning. Två fulla hus!!

Ursäkta, räknas mitt piano som handbagage?”

är en humoristisk pianoföreställning, med inslag av vanliga klassiker spelade på ovanligt vis, såsom Vivaldis underbara ”De fyra årstiderna” på fiol och piano samtidigt, samt publikens önskemål, spelade på vanligt vis.   

Pianisten och komikern Magnus Mårtensson har uppträtt inför FN i New York, i Carnegie Hall, Carolines on Broadway, på Göteborgs Stadsteater, Stockholms Konserthus samt i svensk och amerikansk TV. 

Under 2023 besöker föreställningen bl.a. New York, Portland, Jamestown, Stockholm, Göteborg och Motala.    Magnus var tidigare dirigent för Slee Sinfonietta och Scandinavian Chamber Orchestra of New York, vilka han ledde i ett hundratal konserter och CD-inspelningar. 

Som kompositör har han medverkat på June in Buffalo Festival, Mid American Center of New Music. Hans violinduo ”Two times 1 for 2 violins” uruppfördes i New York i april 2023. 

Magnus har även uppträtt i Los Angeles, Las Vegas, Washington, Malmö,  Chicago, Mora, Boston, Ystad, Köpenhamn, Vancouver, Skövde, San Francisco, Toronto, Minneapolis, och Burträsk. 


Onsdag 22 mars 2023

Medverkande: Ingemar Carlehed & Dan Hellström, Med Mobergs egna texter i centrum väver vi med berättelser, associationer, sketcher och massor av musik en mångfacetterad bild av en stor folkkär författare.

9 maj kl. 19.00


MADAME FLOD – ÅTERKOMSTEN

En modern humoristisk och dramatisk musikföreställning med avstamp från Strindbergs Hemsöborna

Madam Flod – Återkomsten är en musikteaterföreställning om Madam Flod och hennes återkomst till vår tid. Hon möter oss som äktenskapsrådgivare. Ger råd om relationer och kärlek. Med drastisk humor och allvar berättar hon om sina erfarenheter med Karlsson. Vad hade hon gjort annorlunda idag? Annonserat efter en man på Tinder eller Mötesplatsen? 

Så småningom dyker även Strindberg upp i föreställningen, gestaltad av Carita Jonsson.

Madam Flod spelas av Lisbeth Johansson.

Detta är en nyskriven föreställning av Malin Lindroth. En blandning av drama, kabaré och komik.

Regi Josefine Andersson från 123 Schtunk.

Sångerna i föreställningen är skrivna av A Strindberg och tonsatta av Carita Jonsson. Speltid: 1 timme


6 oktober

I föreställningen ger Teater Kontur ett nyanserat porträtt av Kristian II. Han var kung av Danmark och Norge 1513-1523, samt kung av Sverige 1520-1521. I den svenska historiebeskrivningen är han känd som ”Kristian Tyrann”. 

Föreställningen bär en atmosfär av den elisabetanska teatern och 1800-talets historiemåleri – en levande, färgsprakande och känsloladdad tablå, där publiken kommer historien nära.


 

Ett kärleksdrama i litet format av Albert Ramsell Gurney

Melissa och Thomas har känt varandra sedan de var åtta år. Nu är de betydligt äldre men vänskapen, som inleddes med en inbjudan till barnkalas, har bestått livet ut.
Trots skilda liv och temperament är deras livsöden ohjälpligt sammanflätade. Pjäsen bygger på deras brevväxling. Med humor och värme får vi följa dem från barndomens vilda upptåg till de första vilsna kärleksmötet i ungdomsåren och vidare genom livets villervalla fram till de oundvikliga sista raderna.

Några publikröster: ”Vi var trollbundna…skådespelarkonst, som med små medel gör att man verkligen får föda för själen”.

Medverkande: Ingemar Carlehed och Christel Körner


Du Frida

Rosie Hennig, skådespelerska, Frida Kahlo  
Märta Hennig, konstnären Frida Kahlo  
Mats Hennig, musiker  Rosie Hennig, författare, skådespelerska  
Märta Hennig, scenografi, konstnär  
Mats Hennig, musik

 

First Lady – Maria Kulle

First Lady
med Maria Kulle
Premiär 30 augusti 2018
Klara Soppteater
MEDVERKANDE PÅ SCENEN
Medverkande Maria Kulle
PRODUKTION
Av Lotta Olsson
Regi Iwa Boman
Scenografi och kostym Yvonne Ericsson
Mask Rebecca Afzelius

I samarbete med

I samarbete med

Torsdag 12 oktober 2017

Onsdag 5 april 2017

 

 

Fredag 24 mars 2017

 

 

Onsdag 30 november 2016

Måndag 30 november 2015