Musik 2023


Boka Aoseums konserter här:


OBS Konserten med Torbjørn Risager 24 november är fullbokad!


Tidigare

Fredag 27 oktober


Gábor föddes i Budapest sent 80-tal och utbildade sig där tidigt på klarinett och på saxofon. Han har redan ett imponerande CV med många priser och stipendier. Stilen är influerad av bebop och hardbop men även av straight-ahead och modern jazz, ungersk zigensk och klassisk musik. På senare år har han samarbetat med flera stora namn som Kirk Lightsey, Al ”Tootie” Heath, Gary Peacock, Alvin Queen, Randy Brecker, Mike Stern och många andra.


Den legendariska saxofonisten Gilbert Holmström med Mathias Landeus Trio gör ett unikt besök i Åhus. Många minns honom från tiden med Mount Everest (Lars Janson, Anders Kjellberg, Matz Nilsson m.fl), då med fokus på fusionsjazz. Längre fram blev det mer latin och senare tog han sikte på de harmoniska finesserna i bebop. Alltid med funkiga rytmer i botten.

2002 fick Holmström Riksförbundet Svensk Jazz hederspris för livslång insats inom jazzmusiken. Denna nu 85 åriga musiker fortsätter sin forskningsresa inom jazzen, nu med en ung tuff grupp ledd av pianisten Mathias Landeus.

Vi kommer att få avnjuta både original och standards. Gilbert har skrivit så otroligt många låtar genom åren – i väldigt olika stilar. Han brukar överraska med nya nummer hela tiden. Och vill gärna lira någon låt av Landeus. Så räkna med originalstycken, standards och nytolkningar av kända låtar, allt med spiritualitet, intensitet och lekfullhet i centrum.

På scen: Gilbert Holmström (saxonfon), Mathias Landeus (piano), Johnny Åman (bas) och Cornelia Nilsson (trummor).


Denna veteran, saxofonist, kompositör och bandledare saktar inte ner tempot. Sedan han gick i pension från sin professur vid Musikhögskolan i Malmö har Albin förnyat sitt engagemang för sitt kreativa arbete och fortsätter att initiera nya projekt. Och som han gör, kommer hans värme av personlighet, hans finslipade skicklighet och hans entusiasm för sin konstform att vara kärnan i allt som denna kreativa musiker tar sig för