Utställningar 2024Tidigare


Jag leker mig fram med mönster- och färgsättning och varje sko blir aldrig exakt likadan som den andra. Gör gärna på beställning, eftersom det är lättare för köparen med ett par skor, som man vet passar ens fot perfekt.pastedGraphic.png

Jag har en förkärlek för sagor och surrealism och tycker att det är intressant när bilden berättar en historia. Jag målar intuitivt och har sällan en färdig idé när jag börjar. Skomåleriet kom till av en slump, när en av mina arbetskamrater skulle gå i pension och jag skulle hitta på en kul avskedspresent. Då upptäckte jag hur roligt det är att göra mönster. Skorna införskaffas i secondhand-butiker och färgen jag använder mig av är äkta läderfärg och avslutas med en lack som gör dem extra hållbara. Skorna håller för utomhusbruk.

Efter att deltagit i en workshop i collage 2014, började jag skapa tredimentionella bilder med dockor, föremål och skräp. Just nu växlar jag mellan detta och att teckna. Har även utvecklat en ny teknik med att kombinera tecknande med 3d-collage.

I ungdomsåren sysslade jag mycket med vaxbatik, textilt måleri och fritt broderi. Jag skapade både bilder och klädesplagg, hade flera utställningar och gjorde mycket på beställning. 2006 åkte jag tillsammans med en god vän till Öland för att gå en kurs i Vedic Art och på så sätt kom jag igång med att måla. Därefter utvecklades mitt måleri till att även omfatta andra konstnärliga uttryckssätt.