Utställningar 2022Tidigare

Ann-Marie Bertilsson
Påskutställning på Aoseum 15 – 18 april

En tavla kan uppfattas på många olika sätt.

Det ger dig frihet till att tolka, känna och bedöma. Det finns aldrig endast ett perspektiv på saker, på det som händer, på det du ser eller som du upplever, precis som att det inte finns endast en sida av ett mynt. En tavla kan återge känslor och betyda olika för varje individ. Detta är vad konst betyder för mig.

Jag har alltid älskat hur vissa färger skapar skarpa kontraster medan andra samspelar och förenas med varandra och hur detta kan spegla oss människor i olika situationer i livet och skapa dialoger med andra men även dialoger hos oss själva. Ibland återspeglar det ilska, ibland lycka och ibland sorg. Det blir färgade dialoger.

Jag har alltid målat, skissat och ritat så länge jag kan minnas. Jag är delvis självlärd och har alltid varit nyfiken på olika tekniker och möjligheter. Jag inspireras av vardagen i sig, både hemma och på resor har jag till exempel alltid hittat intressanta färgkombinationer i människors val av kläder som förstärker deras persona, vissa bär sina känslor på utsidan medan andra döljer dem. Jag fascineras av städers puls och funktionalitet, trafik och kaos, lugn och harmoni och kulturella olikheter.

Så vem är jag?

Jag är Molly, en kreativ tjej som alltid haft nära till mina känslor.

Molly Rikardsson


Målningar inspirerade av strand, hav, himmel och allt däremellan. För mig handlar det om livet och att vara människa. Återkommande motiv med inspiration från varje nu. Ibland lek och Ibland allvar. Välkommen in i min värld!

Bild och konst har följt mig genom livet. Jag har gått på konstskola, kvällsstudier och studerat för bl. a. Frans Lundberg, Harry Gannås och Bo Wetteryd. Den konstnär, som betytt mest för mig är min egen bror, Göran Hellberg, som tidigt visade vägen i konsten och som jag haft samtal med om bild, konst, seende under hela hans liv.

Bildintresset har följt mig genom livet och förblir min följeslagare. Måleriet skapar mening, sammanhang och klarhet på en och samma gång och förmedlar intryck där orden slutar.

Ann-Lis Pilbäck


Lola Blomquist, som bor i Åhus, målar landskapsbilder som befinner sig mellan abstrakt och verklighetstroget. Ofta med himmel och hav som inspiration. Närhet och längtan till hav och skog har alltid varit central för henne. Dess förändringar och skiftningar ger henne lust att föreviga genom måleriet. 
”Jag vill att mina bilder ska skapa lugn och harmoni vilket naturlivet ger mig. Fritt från mänskliga spår, helt i sin rena form”.